4 Aralık 2012 Salı

İstikbalde neler olacak?



İstikbalin ölüm silahı: Lav bombası

Amerika'nın milli müdafaa bakanı Johnson, geçenlerde Amerikalı ilim adamlarının pek yakın bir istikbalde, şimdiye kadar görülmemiş derecede tesirli ölüm silahı imal etmeye başlayacaklarını belirtmiştir. Bunların en korkunçlarından biri, hidrojen bombasından daha tesirli olan lav bombasıdır. Bu bomba, beton kütlelerini mayi haline getirmek hassasına malik olacaktır.

Milletlerarası bir üniversite kurulacak

Strassburg'da yapılan kültürel ve ilmi meselelerle ilgili bir toplantıda, diplomaları bütün Avrupa ülkelerinde muteber olacak bir üniversitenin kurulması teklif edilmiştir. Batı Almanya'daki Saarbrücken, bu üniversitenin kurulmasına en uygun şehir olarak görülmüştür.

İstikbalin uçakları

Uçan daire nazariyelerinden de anlaşıldığı gibi, Amerikalılar istikbalde bambaşka bir sisteme göre uçak imal etmeyi düşünüyorlar. Mihverleri üzerine döne döne hareket edecek olan bu uçakların içindekiler, Gyros sistemi sayesinde oldukları yerde dönebilecekler.

Yarının yeraltı şehirleri

Son senelerin arzettiği öldürücü tehlike karşısında yer altında endüstri merkezleri kurulması içni planlar hazırlanmaktadır. Yeraltında pek derin yerlere kadar yayılacak olan bu yeraltı şehirlerin, birbiri ile yol ağları da bulunacaktır.

İstikbalin kahveden mobilyaları

Fazla miktarda kahveye malik olan Brezilya, bunların ziyan olmaması için parlak bir usül bulmuştur. Fazla kahve prese edilecek ve bu maddeden mobilya imal olunacaktır. İstikbalde evlerin, tahta mobilyadan daha ucuz olan kahveden eşyalarla bezeneceği muhakkaktır.

Garaj yokluğunu ortadan kaldırmak için parlak bir fikir

Paris'teki garaj yokluğundan fevkalade canı sıkılan Parisli bir otomobilci, evinin önüne, otomobilinin penceresinin önüne yükselmesini sağlayan bir asansör imar etmiştir. Bu asansör oldukça tehlikeli olmakla beraber, garaj yokluğundan sıkıntı çekenler arasında rağbet görmesi muhtemeldir.

Bütün Dünya, Eylül 1950


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder