4 Aralık 2012 Salı

Duyulmamış şeyler

-Doğu Afrika'da Mombasa civarında Ali Hamisi aslı bir yerli, bir yılanın bir kümese girdiğini ve kuluçkada oturan tavuğu kovduktan sonra 12 yumurta yuttuğuna şahit olmuştu. Ali, yılanın kafasını uçurduktan sonra karnını yarmış ve yutulan yumurtaların altısını sağlam bir şekilde bulmuştu. Bunun üzerine Ali, yumurtaları tekrar tavuğun altına koymuş ve kümesten çıkmıştı. Tavuk da hiçbir şey olmamış gibi oturmaya devam etmişti.

-Colmar'da, İsviçreli bir vahşi hayvan mürebbisi polis tarafından tevkif edilmiştir. Yapılan tahkikat neticesinde onun, Belfort, Lures ve Langres civarında faaliyette bulunan bir hırsız çetesinin reisi olduğu ve çalınan eşyaları kaplan kafesinin zemininin altına sakladığı meydana çıkmıştır. Marifetli hırsız, kaplan kafesinin hiçbir araştırmaya tabi tutulmayacağını sanıyordu.

-İngiltere'de bir kömür madeninde çalışan işçilerin başı Bill Bowen geçenlerde, içinde bir takma diş takımı bulunan bir paket ve garip bir mektup almıştır. Mektupta şöyle denilmekteydi, 'Bu takma dişleri, bize gönderdiğiniz kömürlerin arasında bulduk, evimizi ısıtmak bakımından işe yaramayacağı bakımından size gönderiyoruz. Bize aynı ağırlıkta kömür göndermenizi rica ederiz. Bowen, madendeki 1000 işçi arasından dişsiz olanı harıl harıl aramaktadır..

Bütün Dünya, Eylül 1950

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder